Zapraszamy do zapoznania się z ofertą menu Szlacheckiego Dworu w Sieciechowicach. Niepowtarzalny klimat sali, obsługa profesjonalnego, doświadczonego zespołu oraz wyśmienita kuchnia sprawią, że Państwa przyjęcie będzie niezapomniane.
Proponujemy różne zestawy menu, a w każdym z nich mnóstwo dań do wyboru. U nas mogą Państwo skomponować menu według własnego uznania.
Zapraszamy i życzymy smacznego!
Zupa(do wyboru)
- Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
- Zupa koperkowa z talarkami drobiowymi
Dania gorące(do wyboru)
- Pieczeń schabowa po staropolsku
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Medaliony wieprzowe zapiekane z serem i pieczarkami
- Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
- Kieszeń drobiowa z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego.
Dodatki do obiadu
- Bukiet trzech surówek
- Ziemniaki młode (w sezonie)
- Ziemniaki puree
- Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
Deser(do wyboru)
- Trio lodowe z owocami lub bakaliami z bitą śmietaną
- Panna Cotta z kawiorem pomarańczowym i lodami miętowymi z kawałkami czekolady
- Malinowy chruśniak
- Gorąca szarlotka z gałką lodów śmietankowych z czekoladową mozaiką
Kolacja I(do wyboru)
- Filet z kurczaka otoczony chrupiącym boczkiem w sosie bazyliowo-czosnkowy
- Roladki wieprzowe nadziewane kapustą ,boczkiem i grzybami w sosie kminkowym
- Szaszłyk z karkówki przekładany wędzonką i warzywami
- Sakiewka wieprzowa nadziewana musem drobiowym z pieczarkami sosie grzybowym
- Karkówka pieczona w sosie myśliwskim
- Roladki z kurczaka nadziewane grzankami, pieczarkami, serem i szynką
Kolacja II(do wyboru)
- Barszcz czerwony z krokietem
- Żurek małopolski z biała kiełbasa i jajkiem
- Kwaśnica z żeberkiem
Dodatki do kolacji(do wyboru)
- Kluski śląskie
- Kasza gryczana lub jęczmienna okraszona wędzonką
- Frytki
- Dufinki
- Ćwiartki ziemniaczane
- Ryż z przyprawami
Surówki(do wyboru)
- Marchew z ananasem
- Kapusta biała
- Kapusta czerwona
- Seler z rodzynkami
- Mizeria (w sezonie)
- Buraczki na ciepło lub na zimno
- Kapusta zasmażana
- Kiszona kapusta
- Mix sałat
- Bukiet warzyw
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Młoda kapusta (w sezonie)
Zimna płyta(do wyboru)
- Półmisek mięs, pasztetów pieczonych i wędlin
- Jajka nadziewane musem (1 do wyboru)
- pieczarkowy, szczypiorkowo-ziołowy, chrzanowy, paprykowy, tuńczykowy
- Tymbaliki (1 do wyboru): drobiowe, wieprzowe
- Sałatki(2 do wyboru)
- jarzynowa tradycyjna, ziemniaczana z boczkiem pieczonym i pietruszką, ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem, rajska, meksykańska ze świeżą koledrą, farafele z marynowanymi warzywami, grecka z serem fetą i oliwkami, gyros
- Ryba (1 do wyboru)
- w oleju, w sosie jogurtowym z jabłkiem i cebulką, po kaszubsku, po mazursku, w zalewie octowej
- Pieczywo
- Owoce
- Ciasta
- Napoje zimne i ciepłe (kawa, herbata)
Możliwość doboru(do wyboru)
- Przystawka :
- Grillowana polędwica wieprzowa z sałatką z granatu i melona
- Marynowane płatki z kurczaka w aromacie octu balsamicznego
- Ser camembert w cieście filo podany na knedelku z białego pieczywa
- Rostbef podany na rukoli pod płatkami parmezanu
- Półmisek mięs pieczonych
- Stół wiejski
- Stół staropolski
- Stół słodki
- Tort weselny
- Fontanna czekoladowa
- Paczki z ciastami
- Samochód BMW X6
- Łosoś faszerowany
- Deska serów
- Animator dla dzieci wraz z salą zabaw
- Usługi barmańskiej
Zupy(do wyboru)
- Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
- Zupa koperkowa z talarkami drobiowymi
- Krem z buraczków z krutonami i jajkiem
- Krem z białych warzyw i młodego czosnku z jajkiem przepiórczym
- Krem z dyni z płatkami kurczaka i migdałami
Danie gorące(do wyboru)
- Pieczeń schabowa po staropolsku
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Medaliony wieprzowe zapiekane z serem i pieczarkami
- Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
- Kieszeń drobiowa z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego.
- Rolada ze schabu otulona chrupiącym boczkiem w sosie rozmarynowym
- Cordon blue
- Devolay
Dodatki do obiadu(do wyboru)
- Bukiet trzech surówek
- Ziemniaki młode (w sezonie)
- Ziemniaki puree
- Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
Deser(do wyboru)
- Trio lodowe z owocami lub bakaliami z bitą śmietaną
- Panna Cotta z kawiorem pomarańczowym i lodami miętowymi z kawałkami czekolady
- Malinowy chruśniak
- Gorąca szarlotka z gałką lodów śmietankowych z czekoladową mozaiką
- Marynowana gruszka z gałką lodów waniliowych w sosie czekoladowym z płatkami migdałów
- Jabłko pieczone z musem różanym w sosie angielskim
Kolacja I(do wyboru)
- Filet z kurczaka otoczony chrupiącym boczkiem w sosie bazyliowo-czosnkowym
- Roladki wieprzowe nadziewane kapustą ,boczkiem i grzybami w sosie kminkowym
- Szaszłyk z karkówki przekładany wędzonką i warzywami
- Zawijaniec góralski w sosie żurawinowym
- Grillowany filet z kurczaka z mozarellą, pomidorami i pesto bazyliowym
- Kurczak w cieście francuskim w pikantnym sosie pomidorowo paprykowym
Kolacja II(do wyboru)
- Kolacja II(do wyboru)
- Sakiewka wieprzowa nadziewana musem drobiowym z pieczarkami sosie grzybowym
- Karkówka pieczona w sosie myśliwskim
- Roladki z kurczaka nadziewane grzankami, pieczarkami, serem i szynką
- Pieczeń z indyka w sosie borowikowym
- Żeberka duszone w kapuście z kminkiem
- Udko z kurczaka nadziewane
Kolacja III(do wyboru)
- Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
- Żurek małopolski z biała kiełbasa i jajkiem
- Kwaśnica z żeberkiem
- Bef strogonof
- Bogracz z kładzionymi kluseczkami
- Zupa meksykańska
Dodatki do kolacji(do wyboru)
- Kluski śląskie
- Kasza gryczana lub jęczmienna okraszona wędzonką
- Frytki
- Dudinki
- Ćwiartki ziemniaczane
- Ryż z przyprawami
- Bezy ziemniaczane
- Talarki ziemniaczane
Surówki(do wyboru)
- Marchew z ananasem
- Kapusta biała
- Kapusta czerwona
- Seler z rodzynkami
- Mizeria (w sezonie)
- Buraczki na ciepło lub na zimno z chrzanem
- Kapusta zasmażana
- Kiszona kapusta
- Mix sałat
- Bukiet warzyw
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka wiosenna
- Kapust z żurawiną i czerwonym winem
- Młoda kapusta (w sezonie)
Zimna płyta(do wyboru)
- Półmisek mięs, pasztetów pieczonych i wędlin
- Sos do wędlin (1 do wyboru)
- musztardowy, salsa meksykańska, chrzanowy, czosnkowy, barbecue, cumberland
- Jajka nadziewane musem (2 do wyboru)
- pieczarkowy, szczypiorkowo ziołowy, chrzanowy, paprykowy, tuńczykowy
- Galarety (2 do wyboru):
- Tymbaliki: drobiowe, wieprzowe,
- Galantyna wiosenna
- Schab w galarecie
- Sałatki (2 do wyboru)
- jarzynowa tradycyjna, ziemniaczana z boczkiem pieczonym i pietruszką, ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem, rajska, meksykańska ze świeżą kolędrą, farafele z marynowanymi warzywami, grecka z serem fetą i oliwkami, gyros, z marynowanym selerem, szynką i żółtym serem, szlachecka
- Ryby (2 do wyboru)
- śledzie : w oleju, w sosie jogurtowym z jabłkiem i cebulką, po kaszubsku, po mazursku, w zalewie octowej
- Ryba po grecku
- Tatar śledziowy z chrupiącą grzanką i orzechami włoskimi
- Pieczywo
- Owoce
- Ciasta
- Napoje zimne i ciepłe (kawa , herbata)
Możliwość doboru(do wyboru)
- Przystawka :
- Grillowana polędwica wieprzowa z sałatką z granatu i melona
- Marynowane płatki z kurczaka w aromacie octu balsamicznego
- Ser camembert w cieście filo podany na knedelku z białego pieczywa
- Rostbef podany na rukoli pod płatkami parmezanu
-
- Półmisek mięs pieczonych
- Stół wiejski
- Stół staropolski
- Stół słodki
- Tort weselny
- Fontanna czekoladowa
- Paczki z ciastami
- Samochód BMW X6
- Łosoś faszerowany
- Deska serów
- Animator dla dzieci wraz z salą zabaw
- Usługi barmańskiej
Zupy(do wyboru)
- Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
- Zupa koperkowa z talarkami drobiowymi
- Krem z buraczków z krutonami i jajkiem
- Krem z białych warzyw i młodego czosnku z jajkiem przepiórczym
- Krem z dyni z płatkami kurczaka i migdałami
- Wykwintny krem pomidorowy z kulkami mozarelli, chipsem z białego pieczywa i świeżą bazylią
- Krem z cukinii z wędzonym łososiem i paluchem z ciasta francuskiego
- Krem z borowików z groszkiem ptysiowym lub grzanką ziołową
Danie gorące(do wyboru)
- Pieczeń schabowa po staropolsku
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Medaliony wieprzowe zapiekane z serem i pieczarkami
- Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
- Kieszeń drobiowa z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego.
- Rolada ze schabu otulona chrupiącym boczkiem w sosie rozmarynowym
- Cordon blue
- Devolay
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Zraziki wołowe z farszem grzybowo cebulowym podane z sosem śmietanowym
- Sztufada wołowa
- Konfitowane udko z kaczki w sosie różanym
- Pierś z kaczki z pieczonym jabłkiem i sosem pomarańczowym
Dodatki do obiadu(do wyboru)
- Bukiet trzech surówek
- Ziemniaki młode (w sezonie)
- Ziemniaki puree
- Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
Deser(do wyboru)
- Trio lodowe z owocami lub bakaliami z bitą śmietaną
- Panna Cotta z kawiorem pomarańczowym i lodami miętowymi z kawałkami czekolady
- Malinowy chruśniak
- Gorąca szarlotka z gałką lodów śmietankowych z czekoladową mozaiką
- Marynowana gruszka z gałką lodów waniliowych w sosie czekoladowym z płatkami migdałów
- Jabłko pieczone z musem różanym w sosie angielskim
- Pucharek tirami su
- Fondant czekoladowy z gałką lodów wiśniowych
- Torcik z panceces z prażonymi jabłkami, lodami z borówki amerykańskiej z syropem klonowym.
Kolacja I(do wyboru)
- Filet z kurczaka otoczony chrupiącym boczkiem w sosie bazyliowo-czosnkowym
- Roladki wieprzowe nadziewane kapustą ,boczkiem i grzybami w sosie kminkowym
- Szaszłyk z karkówki przekładany wędzonką i warzywami
- Zawijaniec góralski w sosie żurawinowym
- Grillowany filet z kurczaka z mozarellą, pomidorami i Pesto bazylikowym
- Kurczak w cieście francuskim w pikantnym sosie pomidorowo paprykowym
- Tarta z łososiem, brokułem i pomidorkiem koktajlowym pod pierzynką z sosu z białego wina i tymianku
Kolacja II(do wyboru)
- Sakiewka wieprzowa nadziewana musem drobiowym z pieczarkami sosie grzybowym
- Karkówka pieczona w sosie myśliwskim
- Roladki z kurczaka nadziewane grzankami, pieczarkami, serem i szynką
- Pieczeń z indyka w sosie borowikowym
- Żeberka duszone w kapuście z kminkiem
- Udko z kurczaka nadziewane
- Pieczeń z indyka w sosie dyniowym z papryczką chilli
- Płonący udziec z kaszą i kapustą zasmażaną
- Kieszeń drobiowa z cukinią, szpinakiem i ricottą w sosie z palonej papryki
- Zraz wołowy w sosie pieczeniowym
Kolacja III(do wyboru)
- Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
- Żurek małopolski z biała kiełbasa i jajkiem
- Kwaśnica z żeberkiem
- Bef strogonof
- Bogracz z kładzionymi kluseczkami
- Zupa meksykańska
- Rogue z wołowiny na ostro
- Zupa tajska z trawą cytrynową, liściem limonki i grillowanym kurczakiem
- Dworski bigos
Dodatki do kolacji(do wyboru)
- Kluski śląskie
- Kasza gryczana lub jęczmienna okraszona wędzonką
- Frytki
- Dudinki
- Ćwiartki ziemniaczane
- Ryż z przyprawami
- Bezy ziemniaczane
- Talarki ziemniaczane
Surówki(do wyboru)
- Marchew z ananasem
- Kapusta biała
- Kapusta czerwona
- Seler z rodzynkami
- Mizeria (w sezonie)
- Buraczki na ciepło lub na zimno z chrzanem
- Kapusta zasmażana
- Kiszona kapusta
- Mix sałat
- Bukiet warzyw
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka wiosenna
- Kapust z żurawiną i czerwonym winem
- Młoda kapusta (w sezonie)
Zimna płyta(do wyboru)
- Półmisek mięs, pasztetów pieczonych i wędlin
- Sos do wędlin (1 do wyboru)
- tysiąca wysp, musztardowy, salsa meksykańska, chrzanowy, czosnkowy, barbecue, cumberland
- Jajka nadziewane musem (2 do wyboru)
- pieczarkowy, szczypiorkowo ziołowy, chrzanowy, paprykowy, tuńczykowy
- Galarety: (2 do wyboru)
- Tymbaliki: drobiowe, wieprzowe
- Galantyna wiosenna
- Schab w galarecie
- Sałatki (2 do wyboru)
- jarzynowa tradycyjna, ziemniaczana z boczkiem pieczonym i pietruszką, ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem, rajska, meksykańska ze świeżą kolędrą, farafele z marynowanymi warzywami, grecka z serem fetą i oliwkami, gyros, z marynowanym selerem, szynką i żółtym serem, szlachecka
- Ryby (2 do wyboru)
- śledzie : w oleju, w sosie jogurtowym z jabłkiem i cebulką, po kaszubsku, po mazursku, w zalewie octowej
- Ryba po grecku
- Tatar śledziowy z chrupiącą grzanką i orzechami włoskimi
- Zakąski (2 do wyboru)
- szynka ze szparagami w galarecie, fileciki z łososia w galarecie, volaventy z pastami, marynaty mix, śliwki zapiekane w boczku, rolady serowe, koreczki caprese, rolada z łososiem wędzonym i serkiem almette
- Pieczywo
- Owoce
- Ciasta
- Napoje zimne i ciepłe (kawa, herbata)
Możliwość doboru(do wyboru)
- Przystawka :
- Grillowana polędwica wieprzowa z sałatką z granatu i melona
- Marynowane płatki z kurczaka w aromacie octu balsamicznego
- Ser camembert w cieście filo podany na knedelku z białego pieczywa
- Rostbef podany na rukoli pod płatkami parmezanu
- Półmisek mięs pieczonych
- Stół wiejski
- Stół staropolski
- Stół słodki
- Tort weselny
- Fontanna czekoladowa
- Paczki z ciastami
- Samochód BMW X6
- Łosoś faszerowany
- Deska serów
- Animator dla dzieci wraz z salą zabaw
- Usługi barmańskiej
Uroczysty obiad I(do wyboru)
- Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Krem pomidorowy z kulkami mozzarelli i świeżą bazylią
- Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
Uroczysty Obiad II(do wyboru)
- Pieczeń schabowa po staropolsku
- Tradycyjny kotlet wieprzowy
- Devolay
- Kieszeń drobiowa z nadzieniem szpinakowo – serowym pod chmurką sosu parmezanowego.
- Cordon Bleu
Surówki(do wyboru)
- Marchew z ananasem
- Kapusta biała
- Kapusta czerwona
- Seler z rodzynkami
- Kapusta zasmażana
- Kiszona kapusta
- Mix sałat
- Bukiet warzyw
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Mizeria ( w sezonie)
- Młoda kapusta (w sezonie)
Dodatki do obiadu(do wyboru)
- Ziemniaki młode (w sezonie)
- Ziemniaki puree
- Kluski śląskie
- Kasza gryczana lub jęczmienna okraszona wędzonką
- Frytki
- Dufinki
- Ćwiartki ziemniaczane
- Ryż z przyprawami
Deser(do wyboru)
- Trio lodowe z owocami lub bakaliami z bitą śmietaną
- Panna Cotta z kawiorem pomarańczowym i lodami miętowymi z kawałkami czekolady
- Gorąca szarlotka z gałką lodów śmietankowych z czekoladową mozaiką
- Marynowana gruszka z gałką lodów waniliowych w sosie czekoladowym z płatkami migdałów
Danie gorące
- Grillowany filet z kurczaka z mozarellą, pomidorami i Pesto bazylikowym.
- Szaszłyk z karkówki przekładany wędzonką i warzywami.
- Medaliony wieprzowe zapiekane z serem i pieczarkami
- Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
- Żurek małopolski z biała kiełbasa i jajkiem
- Kwaśnica z żeberkiem
Zimna płyta(do wyboru)
- Półmisek pasztetów, mięs pieczonych i wędlin
- Jajka nadziewane musem ( 1opcja do wyboru):
- pieczarkowy
- szczypiorkowo ziołowy
- chrzanowy
- paprykowy
- tuńczykowy
- Tymbaliki (1 opcja do wyboru):
- drobiowe
- wieprzowe
- Sałatki ( 2 opcje do wyboru):
- jarzynowa tradycyjna
- ziemniaczana z boczkiem pieczonym i pietruszką
- ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem
- rajska
- meksykańska ze świeżą koledrą
- farafele z marynowanymi warzywami
- grecka z serem fetą i oliwkami
- gyros
- Ryby :
- Przysmak bałtycki w odsłonach ( 1 do wyboru):
- w oleju
- w sosie jogurtowym z jabłkiem i cebulką
- po kaszubsku
- po mazursku
- w zalewie octowej
- Pieczywo
- Owoce
- Ciasta
- Napoje zimne i ciepłe (kawa, herbata ) bez ograniczeń
Możliwość doboru
- Przystawka :
- Grillowana polędwica wieprzowa z sałatką z granatu i melona
- Marynowane płatki z kurczaka w aromacie octu balsamicznego
- Ser camembert w cieście filo podany na knedelku z białego pieczywa
- Rostbef podany na rukoli pod płatkami parmezanu
- Półmisek mięs pieczonych do obiadu
Rezerwacje: tel. +48 787 865 549 |
Email: raclawice@szlacheckidwor.com.pl |
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szlachecki Dwór w celu otrzymywania informacji handlowych, o których mowa w art. 10 ustawy z dn. 18.07.2002 Świadczeniu usług drogą elektroniczną, przesyłanych przez Szlachecki Dwór.
Szlacheckidwor.com.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projektowanie stron www.iPolska.com.pl
Wypełnij poniższy formularz, a my skontaktujemy się z Tobą zwrotnie w kwestii ustalenia terminu.