Zapraszamy do zapoznania się z ofertą menu Szlacheckiego Dworu w Pobiedniku Wielkim. Niepowtarzalny klimat sali, obsługa profesjonalnego, doświadczonego zespołu oraz wyśmienita kuchnia sprawią, że Państwa przyjęcie będzie niezapomniane.
Proponujemy różne zestawy menu, a w każdym z nich mnóstwo dań do wyboru. U nas mogą Państwo skomponować menu według własnego uznania.
Zapraszamy i życzymy smacznego!
Zupa(do wyboru)
- Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz warzywną mozaiką
- Wykwintny krem pomidorowy z makaronem z pieczonej tortilli
- Krem z buraczków z krutonami i jajkiem
- Krem z białych warzyw z prażonymi płatkami migdałów
Danie Główne(do wyboru)
- Tradycyjny schabowy
- Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
- Rolada ze schabu otulona chrupiącym boczkiem w sosie rozmarynowym
- De Volaille z masłem
- Roladki wieprzowe nadziewane kapustą, boczkiem i grzybami w sosie ziołowym
- Medaliony z indyka w sosie tymiankowym
Surówki(do wyboru)
- Marchewka z ananasem
- Buraczki zasmażane
- Ćwikła z chrzanem
- Seler z rodzynkami
- Z kapusty białej
- z kapusty czerwonej
- Mizeria
- Kapusta zasmażana
Dodatki do obiadu(do wyboru)
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Ziemniaki puree
- Kluski śląskie
- Ćwiartki ziemniaczane
Deser(do wyboru)
- Puchar lodowy z owocami lub bakaliami z bitą śmietaną
- Panna Cotta wiśniowo-waniliowa z żelem malinowym
- Szarlotka z sorbetem limonkowym w sosie szodonowym
- Pucharek tiramisu z biszkoptem i nutą amaretto
- Strudel jabłkowo-gruszkowy na sosie z owoców leśnych z sorbetem z marakui
Kolacja I(do wyboru)
- Torcik z kurczaka z pomidorem, mozzarellą, pesto bazyliowym
- Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
- Szaszłyk z indyka przekładany wędzonką i warzywami
- Cordon Bleu z szynką i serem radamer
- Pieczeń wieprzowa z ragout grzybowo-warzywnym
Kolacja II(do wyboru)
- Barszcz czerwony podany z krokietem lub pasztecikiem
- Gulasz Strogonow
- Żur małopolski z jajkiem i kiełbasą
- Bigos myśliwski
Dodatki do kolacji(do wyboru)
- Frytki
- Dufinki
- Ćwiartki ziemniaczane
- Rosti ziemniaczane
- Zapiekanka ziemniaczana
- Kasza gryczana
- Ryż biały/z warzywami
- Sałata zielona mix
- Bukiet warzyw glazurowanych
- Surówka z kiszonej kapusty
- Surówka z pekińskiej kapusty
- Kapusta modra
- Colesław
Zimna płyta
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych
boczek z ziołami i musztardą francuską, karczek pieczony szpikowany czosnkiem, schab po staropolsku, pasztet ze śliwką kalifornijską, szynka wiejska, galantyna drobiowa
- Sałatki (2 do wyboru)
jarzynowa, grecka, porowa, brokułowa z pomidorem, z kiełkami słonecznika i sosem winegret, ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem, ziemniaczana z boczkiem i pietruszką, z makaronem farfalle i warzywami, gyros
- Galaretki (1 do wyboru)
drobiowa, wieprzowa, warzywna
- Ryba (1 do wyboru)
ryba po grecku, śledź po kaszubsku, w zalewie octowej, w sosie jogurtowo-śmietanowym
- Jaja nadziewane musem (1 do wyboru)
musztardowym, chrzanowym, szczypiorkowo-ziołowym, pieczarkowym
- Owoce całe i krojone
- Ciasta na paterach
- Napoje zimne
woda mineralna z miętą i cytryną, soki w karafkach, pepsi, mirinda, 7up, tymbark, oranżada
- Napoje gorące
kawa, herbata
Oferta dodatkowa
- tort
- paczki z ciastem dla gości
- oferta barmańska
- fontanna czekoladowa
- fontanna alkoholowa
- stół wiejski
- stół na ciepło (golonko w piwie, żeberko na kapuście, żurek, mix pierogów)
- candy bar
- płonący udziec
- łosoś faszerowany
- bufet Finger Food
- bufet wegetariański
Zupa(do wyboru)
- Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz warzywną mozaiką
- Wykwintny krem pomidorowy z makaronem z pieczonej tortilli
- Krem z buraczków z krutonami i jajkiem
- Krem z białych warzyw z prażonymi płatkami migdałów
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Zupa koperkowa z knedelkami drobiowymi
- Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
Danie główne(do wyboru)
- Tradycyjny schabowy
- Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
- Rolada ze schabu otulona chrupiącym boczkiem w sosie rozmarynowym
- De Volaille z masłem
- Roladki wieprzowe nadziewane kapustą, boczkiem i grzybami w sosie ziołowym
- Medaliony z indyka w sosie tymiankowym
- Udko z kaczki w sosie różanym
- Pieczeń z indyka w sosie borowikowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Surówki(do wyboru)
- Marchewka z ananasem
- Buraczki zasmażane
- Ćwikła z chrzanem
- Seler z rodzynkami
- Z kapusty białej
- z kapusty czerwonej
- Mizeria
- Kapusta zasmażana
Dodatki do obiadu(do wyboru)
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Ziemniaki puree
- Kluski śląskie
- Ćwiartki ziemniaczane
Deser(do wyboru)
- Puchar lodowy z owocami lub bakaliami z bitą śmietaną
- Panna Cotta wiśniowo-waniliowa z żelem malinowym
- Szarlotka z sorbetem limonkowym w sosie szodonowym
- Pucharek tiramisu z biszkoptem i nutą amaretto
- Strudel jabłkowo-gruszkowy na sosie z owoców leśnych z sorbetem z marakui
- Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami
- Marynowana gruszka z gałką lodów waniliowych w sosie czekoladowym z prażonymi migdałami
Kolacja I(do wyboru)
- Torcik z kurczaka z pomidorem, mozzarellą, pesto bazyliowym
- Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
- Szaszłyk z indyka przekładany wędzonką i warzywami
- Cordon Bleu z szynką i serem radamer
- Pieczeń wieprzowa z ragout grzybowo-warzywnym
- Dorsz atlantycki z sosem salsa verde
- Sakiewka schabowa z musem z indyka, marchewką i zieloną pietruszką
Kolacja II(do wyboru)
- Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami, grzankami, serem i szynką
- Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
- Żeberko pieczone glazurowane sosem barbecue
- Filet z kurczaka otoczony chrupiącym boczkiem z sosem bazyliowo-czosnkowym
- Schab ze śliwką w sosie własnym
- Szaszłyki z karkówki z cukinią i wędzonką
- Zrazy wołowe faszerowane boczkiem, cebulą i ogórkiem
Kolacja III(do wyboru)
- Barszcz czerwony podany z krokietem lub pasztecikiem
- Gulasz Strogonow
- Żur małopolski z jajkiem i kiełbasą
- Bigos myśliwski
- Zupa meksykańska
- Kwaśnica na wędzonym żeberku
Dodatki do kolacji(do wyboru)
- Frytki
- Dufinki
- Ćwiartki ziemniaczane
- Rosti ziemniaczane
- Zapiekanka ziemniaczana
- Kasza gryczana
- Ryż biały/z warzywami
- Sałata zielona mix
- Bukiet warzyw glazurowanych
- Surówka z kiszonej kapusty
- Surówka z pekińskiej kapusty
- Kapusta modra
- Colesław
Zimna płyta
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych
boczek z ziołami i musztardą francuską, karczek pieczony szpikowany czosnkiem, schab po staropolsku, pasztet ze śliwką kalifornijską, szynka wiejska, galantyna drobiowa
- Sałatki (2 do wyboru)
jarzynowa, grecka, porowa, brokułowa z pomidorem, z kiełkami słonecznika i sosem winegret, ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem, ziemniaczana z boczkiem i pietruszką, z makaronem farfalle i warzywami, gyros, meksykańska, z marynowanym selerem szynką i żółtym serem
- Galaretki (2 do wyboru)
drobiowa, wieprzowa, warzywna, galantyna wiosenna
- Ryba (1 do wyboru)
ryba po grecku, śledź po kaszubsku, w zalewie octowej, w sosie jogurtowo-śmietanowym, tatar śledziowy z orzechami i grzankami
- Jaja nadziewane musem (1 do wyboru)
musztardowym, chrzanowym, szczypiorkowo-ziołowym, pieczarkowym, tuńczykowym, z wędzonego łososia
- Owoce całe i krojone
- Ciasta na paterach
- Napoje zimne
woda mineralna z miętą i cytryną, soki w karafkach, pepsi, mirinda, 7up, tymbark, oranżada
- Napoje gorące
kawa, herbata
Oferta dodatkowa
- tort
- paczki z ciastem dla gości
- oferta barmańska
- fontanna czekoladowa
- fontanna alkoholowa
- stół wiejski
- stół na ciepło (golonko w piwie, żeberko na kapuście, żurek, mix pierogów)
- candy bar
- płonący udziec
- łosoś faszerowany
- bufet Finger Food
- bufet wegetariański
Zupa(do wyboru)
- Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz warzywną mozaiką
- Wykwintny krem pomidorowy z makaronem z pieczonej tortilli
- Krem z buraczków z krutonami i jajkiem
- Krem z białych warzyw z prażonymi płatkami migdałów
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Zupa koperkowa z knedelkami drobiowymi
- Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
- Krem z cukinii z plastrami wędzonego łososia i paluchem z ciasta francuskiego
- Krem z dyni z płatkami kurczaka oraz prażonymi migdałami
Danie główne(do wyboru)
- Tradycyjny schabowy
- Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
- Rolada ze schabu otulona chrupiącym boczkiem w sosie rozmarynowym
- De Volaille z masłem
- Roladki wieprzowe nadziewane kapustą, boczkiem i grzybami w sosie ziołowym
- Medaliony z indyka w sosie tymiankowym
- Udko z kaczki w sosie różanym
- Pieczeń z indyka w sosie borowikowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Pierś z kaczki z pieczonym jabłkiem i sosem pomarańczowym
- Sztufada wołowa w sosie własnym
Surówki(do wyboru)
- Marchewka z ananasem
- Buraczki zasmażane
- Ćwikła z chrzanem
- Seler z rodzynkami
- Z kapusty białej
- z kapusty czerwonej
- Mizeria
- Kapusta zasmażana
Dodatki do obiadu(do wyboru)
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Ziemniaki puree
- Kluski śląskie
- Ćwiartki ziemniaczane
Deser(do wyboru)
- Puchar lodowy z owocami lub bakaliami z bitą śmietaną
- Panna Cotta wiśniowo-waniliowa z żelem malinowym
- Szarlotka z sorbetem limonkowym w sosie szodonowym
- Pucharek tiramisu z biszkoptem i nutą amaretto
- Strudel jabłkowo-gruszkowy na sosie z owoców leśnych z sorbetem z marakui
- Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami
- Marynowana gruszka z gałką lodów waniliowych w sosie czekoladowym z prażonymi migdałami
- Czekoladowy fondant z gałką lodów miętowych i sosem malinowym
- Mini pancakes z pieczonymi jabłkami, rodzynkami, syropem klonowym i lodami borówkowymi
Kolacja I(do wyboru)
- Torcik z kurczaka z pomidorem, mozzarellą, pesto bazyliowym
- Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
- Szaszłyk z indyka przekładany wędzonką i warzywami
- Cordon Bleu z szynką i serem radamer
- Pieczeń wieprzowa z ragout grzybowo-warzywnym
- Dorsz atlantycki z sosem salsa verde
- Sakiewka schabowa z musem z indyka, marchewką i zieloną pietruszką
Kolacja II(do wyboru)
- Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami, grzankami, serem i szynką
- Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
- Żeberko pieczone glazurowane sosem barbecue
- Filet z kurczaka otoczony chrupiącym boczkiem z sosem bazyliowo-czosnkowym
- Schab ze śliwką w sosie własnym
- Szaszłyki z karkówki z cukinią i wędzonką
- Zrazy wołowe faszerowane boczkiem, cebulą i ogórkiem
Kolacja III(do wyboru)
- Barszcz czerwony podany z krokietem lub pasztecikiem
- Gulasz Strogonow
- Żur małopolski z jajkiem i kiełbasą
- Bigos myśliwski
- Zupa meksykańska
- Kwaśnica na wędzonym żeberku
Kolacja IV(do wyboru)
- Płonący udziec wieprzowy podawany z żurawiną i musem chrzanowym
- Filet z pstrąga pod płatkami migdałowymi na sosie ze szczypiorku
- Bogracz z kładzionymi kluseczkami
- Wołowina po burgundzku
Dodatki do kolacji(do wyboru)
- Frytki
- Dufinki
- Ćwiartki ziemniaczane
- Rosti ziemniaczane
- Zapiekanka ziemniaczana
- Kasza gryczana
- Ryż biały/z warzywami
- Risotto szafranowe
- Risotto z kurkami
- Kaszotto buraczane
- Sałata zielona mix
- Bukiet warzyw glazurowanych
- Surówka z kiszonej kapusty
- Surówka z pekińskiej kapusty
- Kapusta modra
- Colesław
Zimna płyta
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych
boczek z ziołami i musztardą francuską, karczek pieczony szpikowany czosnkiem, schab po staropolsku, pasztet ze śliwką kalifornijską, szynka wiejska
- Sosy do zimnej płyty (2 do wyboru)
cumberland, chrzanowy, musztardowy, salsa meksykańska, tysiąca wysp
- Sałatki (2 do wyboru)
jarzynowa, grecka, porowa, brokułowa z pomidorem, z kiełkami słonecznika i sosem winegret, ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem, ziemniaczana z boczkiem i pietruszką, z makaronem farfalle i warzywami, gyros, meksykańska, z marynowanym selerem szynką i żółtym serem, z wędzonego łososia, z marynowaną gruszką mozzarellą filetem z grapefruita pomidorkami koktajlowymi oraz sosem miodowo-balsamicznym
- Galaretki (2 do wyboru)
drobiowa, wieprzowa, warzywna, galaretka wiosenna, schab w galarecie, szynka ze szparagami i musem chrzanowym
- Ryby (2 do wyboru)
ryba po grecku, śledź po kaszubsku, w zalewie octowej, w sosie jogurtowo-śmietanowym, tatar śledziowy z orzechami i grzankami
- Jaja nadziewane musem (1 do wyboru)
musztardowym, chrzanowym, szczypiorkowo-ziołowym, pieczarkowym, tuńczykowym, z wędzonego łososia
- Owoce całe i krojone
- Ciasta na paterach
- Napoje zimne
woda mineralna z miętą i cytryną, soki w karafkach, pepsi, mirinda, 7up, tymbark, oranżada
- Napoje gorące
kawa, herbata
Oferta dodatkowa
- tort
- paczki z ciastem dla gości
- oferta barmańska
- fontanna czekoladowa
- fontanna alkoholowa
- stół wiejski
- stół na ciepło (golonko w piwie, żeberko na kapuście, żurek, mix pierogów)
- candy bar
- płonący udziec
- łosoś faszerowany
- bufet Finger Food
- bufet wegetariański
Przystawka(do wyboru)
- Ser camembert w cieście filo, podawany na knedelku z białego pieczywa
- Grillowana polędwica wieprzowa z sałatką z granatu i melona
- Rostbef podawany na rukoli pod płatkami parmezanu
- Marynowane płatki kurczaka w aromacie octu balsamicznego
Zupa(do wyboru)
- Tradycyjny rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz warzywną mozaiką
- Wykwintny krem pomidorowy z makaronem z pieczonej tortilli
- Krem z buraczków z krutonami i jajkiem
- Krem z białych warzyw z prażonymi płatkami migdałów
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Zupa koperkowa z knedelkami drobiowymi
- Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
- Krem z cukinii z plastrami wędzonego łososia i paluchem z ciasta francuskiego
- Krem z dyni z płatkami kurczaka oraz prażonymi migdałami
Danie główne (2 do wyboru)(do wyboru)
- Tradycyjny schabowy
- Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
- Rolada ze schabu otulona chrupiącym boczkiem w sosie rozmarynowym
- De Volaille z masłem
- Roladki wieprzowe nadziewane kapustą, boczkiem i grzybami w sosie ziołowym
- Medaliony z indyka w sosie tymiankowym
- Udko z kaczki w sosie różanym
- Pieczeń z indyka w sosie borowikowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Pierś z kaczki z pieczonym jabłkiem i sosem pomarańczowym
- Sztufada wołowa w sosie własnym
Surówki(do wyboru)
- Marchewka z ananasem
- Buraczki zasmażane
- Ćwikła z chrzanem
- Seler z rodzynkami
- Z kapusty białej
- z kapusty czerwonej
- Mizeria
- Kapusta zasmażana
Dodatki do obiadu(do wyboru)
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Ziemniaki puree
- Kluski śląskie
- Ćwiartki ziemniaczane
Deser(do wyboru)
- Puchar lodowy z owocami lub bakaliami z bitą śmietaną
- Panna Cotta wiśniowo-waniliowa z żelem malinowym
- Szarlotka z sorbetem limonkowym w sosie szodonowym
- Pucharek tiramisu z biszkoptem i nutą amaretto
- Strudel jabłkowo-gruszkowy na sosie z owoców leśnych z sorbetem z marakui
- Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami
- Marynowana gruszka z gałką lodów waniliowych w sosie czekoladowym z prażonymi migdałami
- Czekoladowy fondant z gałką lodów miętowych i sosem malinowym
- Mini pancakes z pieczonymi jabłkami, rodzynkami, syropem klonowym i lodami borówkowymi
Kolacja I(do wyboru)
- Torcik z kurczaka z pomidorem, mozzarellą, pesto bazyliowym
- Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
- Szaszłyk z indyka przekładany wędzonką i warzywami
- Cordon Bleu z szynką i serem radamer
- Pieczeń wieprzowa z ragout grzybowo-warzywnym
- Dorsz atlantycki z sosem salsa verde
- Sakiewka schabowa z musem z indyka, marchewką i zieloną pietruszką
- Płonący udziec wieprzowy podawany z żurawiną i musem chrzanowym
- Filet z pstrąga pod płatkami migdałowymi na sosie ze szczypiorku
Kolacja II(do wyboru)
- Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami, grzankami, serem i szynką
- Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
- Żeberko pieczone glazurowane sosem barbecue
- Filet z kurczaka otoczony chrupiącym boczkiem z sosem bazyliowo-czosnkowym
- Schab ze śliwką w sosie własnym
- Szaszłyki z karkówki z cukinią i wędzonką
- Zrazy wołowe faszerowane boczkiem, cebulą i ogórkiem
Kolacja III(do wyboru)
- Barszcz czerwony podany z krokietem lub pasztecikiem
- Gulasz Strogonow
- Żur małopolski z jajkiem i kiełbasą
- Bigos myśliwski
- Zupa meksykańska
- Kwaśnica na wędzonym żeberku
- Bogracz z kładzionymi kluseczkami
- Wołowina po burgundzku
Dodatki do kolacji(do wyboru)
- Frytki
- Dufinki
- Ćwiartki ziemniaczane
- Rosti ziemniaczane
- Zapiekanka ziemniaczana
- Kasza gryczana
- Ryż biały/z warzywami
- Risotto szafranowe
- Risotto z kurkami
- Kaszotto buraczane
- Sałata zielona mix
- Bukiet warzyw glazurowanych
- Surówka z kiszonej kapusty
- Surówka z pekińskiej kapusty
- Kapusta modra
- Colesław
Zimna płyta
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych
boczek z ziołami i musztardą francuską, karczek pieczony szpikowany czosnkiem, schab po staropolsku, pasztet ze śliwką kalifornijską, szynka wiejska, galantyna drobiowa
- Sosy do zimnej płyty (2 do wyboru)
cumberland, chrzanowy, musztardowy, salsa meksykańska, tysiąca wysp, czosnkowy, tzatziki, barbecue
- Sałatki (3 do wyboru)
jarzynowa, grecka, porowa, brokułowa z pomidorem, z kiełkami słonecznika i sosem winegret, ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem, ziemniaczana z boczkiem i pietruszką, z makaronem farfalle i warzywami, gyros, meksykańska, z marynowanym selerem szynką i żółtym serem, z wędzonego łososia, z marynowaną gruszką mozzarellą filetem z grapefruita pomidorkami koktajlowymi oraz sosem miodowo-balsamicznym
- Galaretki (2 do wyboru)
drobiowa, wieprzowa, warzywna, galaretka wiosenna, schab w galarecie, szynka ze szparagami i musem chrzanowym
- Ryby (2 do wyboru)
ryba po grecku, śledź po kaszubsku, w zalewie octowej, w sosie jogurtowo-śmietanowym, tatar śledziowy z orzechami i grzankami
- Jaja nadziewane musem (1 do wyboru)
musztardowym, chrzanowym, szczypiorkowo-ziołowym, pieczarkowym, tuńczykowym, z wędzonego łososia
- Owoce całe i krojone
- Ciasta na paterach
- Napoje zimne
woda mineralna z miętą i cytryną, soki w karafkach, pepsi, mirinda, 7up, tymbark, oranżada
- Napoje gorące
kawa, herbata
Oferta dodatkowa
- tort
- paczki z ciastem dla gości
- oferta barmańska
- fontanna czekoladowa
- fontanna alkoholowa
- stół wiejski
- stół na ciepło (golonko w piwie, żeberko na kapuście, żurek, mix pierogów)
- candy bar
- płonący udziec
- łosoś faszerowany
- bufet Finger Food
- bufet wegetariański
Rezerwacje: tel. +48 787 865 549 |
Email: raclawice@szlacheckidwor.com.pl |
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szlachecki Dwór w celu otrzymywania informacji handlowych, o których mowa w art. 10 ustawy z dn. 18.07.2002 Świadczeniu usług drogą elektroniczną, przesyłanych przez Szlachecki Dwór.
Szlacheckidwor.com.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projektowanie stron www.iPolska.com.pl
Wypełnij poniższy formularz, a my skontaktujemy się z Tobą zwrotnie w kwestii ustalenia terminu.