Szlachecki Dwór Pobiednik Wielki
A A A
 

Zapraszamy do obejrzenia naszego menu.

Proponujemy różne zestawy, a w każdym z nich kilka dań do wyboru. U nas mogą Państwo skomponować menu według własnego uznania.

Zapraszamy i życzymy smacznego!

 

MENU SREBRNE

UROCZYSTY OBIAD (do wyboru):
a) rosół weselny z różnych gatunków mięs podawany z makaronem
b) krem pomidorowy z pesto bazyliowym


UROCZYSTY OBIAD - II danie (do wyboru):

a) eskalopki drobiowe z pieczarkami
b) tradycyjny schabowy w złocistej panierce
ziemniaki, zestaw surówek


DESER 

a) puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami


DANIE GORĄCE 

a) rolada wieprzowa z ryżem i buraczkami
b) placki ziemniaczane z duszoną wieprzowiną,warzywami i kleksem śmietany
c) żurek z jajkiem i kiełbasom


ZIMNA PŁYTA

- tymbaliki drobiowe
- kompozycja wędlin,pasztetów i mięs pieczonych
- śledź w dwóch smakach
- sałatka: jarzynowa, gyros


NA STOŁACH

- owoce, ciasta
- pieczywo
- napoje zimne (woda mineralna,soki,napoje gazowane) - bez ograniczeń
- napoje ciepłe (kawa,herbata) - bez ograniczeń

 
DODATKI WESELNE (dodatkowo płatne)

- tort
- paczki z ciastem dla gości
- stół wiejski
- prosiak pieczony
- fontanna czekoladowa
- fontanna alkoholowa
- staropolski stół(golonko w piwie,żeberko na kapuście,żurek,misa pierogów)
- słodki stół dla dzieci
- słodki stół
- łosoś faszerowany
- bar alkoholowy z barmanem

MENU ZŁOTE

UROCZYSTY OBIAD (do wyboru):
a) rosół weselny z różnych gatunków mięs podawany z makaronem
b) krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym


UROCZYSTY OBIAD - II danie (do wyboru):

a) duet schabu pieczonego z oczkiem morelowymi śliwkowym
b) kotlet schabowy w złocistej panierce
c) filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych
ziemniaki puree,zestaw surówek


DESER 

a) szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i toffi
b) panna cotta z sosem malinowym
c) puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami


DANIE GORĄCE 

a) sakiewka ze schabu ze słonecznikiem w sosie z grzybów leśnych z frytkami,surówka
b) pieczone udko podawane z pomarańczą i pieczonymi ziemniaczkami,surówka
c) bogracz


ZIMNY BUFET

- tymbaliki drobiowe
- kompozycja wędlin,pasztetów i mięs pieczonych
- śledź w śmietanie
- ryba po grecku
- sałatka:jarzynowa,brokułowa


NA STOŁACH

- owoce, ciasta
- pieczywo
- napoje zimne (woda mineralna,soki,napoje gazowane) - bez ograniczeń
- napoje ciepłe (kawa,herbata) - bez ograniczeń

 
DODATKI WESELNE (dodatkowo płatne)

- tort
- paczki z ciastem dla gości
- stół wiejski
- prosiak pieczony
- fontanna czekoladowa
- fontanna alkoholowa
- staropolski stół(golonko w piwie,żeberko na kapuście,żurek,misa pierogów)
- słodki stół dla dzieci
- słodki stół
- łosoś faszerowany
- bar alkoholowy z barmanem

MENU PLATYNOWE

UROCZYSTY OBIAD (do wyboru):
a) dwukolorowy krem brokułowo-kalafiorowy
b) rosół weselny z różnych gatunków mięs podawany z makaronem
c) krem z białych warzyw z prażonymi pestkami dyni
d) krem z grzybów leśnych z oliwą truflową


UROCZYSTY OBIAD - II danie:

a) trio mięs pieczonych ( rolada schabowa,udko z kurczaka,kotlet drobiowy)
dodatki (do wyboru):
  - ziemniaki po krakowsku
  - gratin ziemniaczany
  - kluska śląska
  - ziemniaki puree
zestaw surówek


DESER (do wyboru): 

a) gruszka w sosie czekoladowym z gałką lodów
b) cynamonowe jabłko z bitą śmietaną i kremem
c) puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami


DANIE GORĄCE 

a) grilowany kurczak z mozarellą,pomidorami i pesto bazyliowym podawany z ryżem i warzywami,sałatka wiosenna
b) pieczeń wieprzowa na grzance z sosem myśliwskim i surówka z kapusty białej z ogórkiem
c) barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem


ZIMNY BUFET

- tymbaliki drobiowe
- kompozycja wędlin,pasztetów i mięs pieczonych
- śledź w dwóch smakach
- ryba po grecku
- jajka faszerowane
- sałatka: jarzynowa,rajska


NA STOŁACH

- owoce, ciasta
- pieczywo
- napoje zimne (woda mineralna,soki,napoje gazowane) - bez ograniczeń
- napoje ciepłe (kawa,herbata) - bez ograniczeń

 
DODATKI WESELNE (dodatkowo płatne)

- tort
- paczki z ciastem dla gości
- stół wiejski
- prosiak pieczony
- fontanna czekoladowa
- fontanna alkoholowa
- staropolski stół(golonko w piwie,żeberko na kapuście,żurek,misa pierogów)
- słodki stół dla dzieci
- słodki stół
- łosoś faszerowany
- bar alkoholowy z barmanem

MENU SZLACHECKIE

UROCZYSTY OBIAD (do wyboru):
a) rosół weselny z różnych gatunków mięs podawany z makaronem
b) krem z borowików


MIĘSA (do wyboru):

a) kotlet schabowy w złocistej panierce
b) devolay
c) schab pieczony w sosie
d) filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych


DESER (do wyboru): 

a) puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
b) panna cotta z sosem malinowym


I DANIE GORĄCE (do wyboru):

a) stek wieprzowy z serem wędzonym i pieczarkami
b) bitki schabowe w sosie kurkowym
c) karczek w ziołowej marynacie
d) pulpeciki wieprzowe w sosie szpinakowym i pomidorami


II DANIE GORĄCE (do wyboru):
a) polędwiczki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym
b) kieszeń drobiowa z pieczarkami i serem w sezamie
c) pieczone udko z jabłkiem i żurawiną
d) grillowany kurczak z mozarellą,pomidorem i pesto bazyliowym
e) roladka ze szpinakiem i fetą w sosie serowym


III DANIE GORĄCE (do wyboru):

a) strogonoff
b) francuska zupa gulaszowa Burgund z grzanką ziołową
c) żurek z jajkiem i kiełbasom


IV DANIE GORĄCE:

a) barszcz czerwony (dodatki do wyboru)
  - krokiet
  - paszteciki
  - sakiewka z mięsem i sosem serowo-śmietanowym


DODATKI:

- ziemniaki puree
- frytki
- dufinki
- ziemniaki pieczone(wedgesy)
- ziemniaki po krakowsku
- ryż z warzywami


SURÓWKI:
- marchew z brzoskwinią
- seler z rodzynkami
- warzywa na parze
- kap.biała: surówka colesław z ogórkiem i koperkiem
- mix kap.białej i czerwonej
- kap.czerwona:surówka z ananasem kapusta modra
- surówka z kapusty kiszonej
- kapusta zasmażana
- kapusta pekińska z warzywami
- buraczki zasmażane
- buraczki na zimno z chrzanem


ZIMNY BUFET
- tymbaliki drobiowe
- kompozycja wędlin,pasztetów i mięs pieczonych
- warzywa marynowane
- sałatka jarzynowa do wyboru:rajska,gyros,grecka,brokułowa
do wyboru:
  - śledź po węgiersku
  - śledź w oleju
  - śledź w śmietanie
  - śledź po japońsku
  - ryba po grecku


NA STOŁACH

- owoce, ciasta
- pieczywo
- napoje zimne (woda mineralna,soki,napoje gazowane) - bez ograniczeń
- napoje ciepłe (kawa,herbata) - bez ograniczeń

 
DODATKI WESELNE (dodatkowo płatne)

- tort
- paczki z ciastem dla gości
- stół wiejski
- prosiak pieczony
- fontanna czekoladowa
- fontanna alkoholowa
- staropolski stół(golonko w piwie,żeberko na kapuście,żurek,misa pierogów)
- słodki stół dla dzieci
- słodki stół
- łosoś faszerowany
- bar alkoholowy z barmanem

Pokrowce na krzesła (wypożyczenie) - wycena indywidualna

 

 

 

 
 
 

Szlachecki Dwór - Racławice

32-222 Racławice k/Krakowa
Rezerwacje: tel. 787 865 549
email: raclawice@szlacheckidwor.com.pl

Szlachecki Dwór - Sieciechowice

32-095 Iwanowice, Sieciechowice
Rezerwacje: tel. 666 813 814
email: sieciechowice@szlacheckidwor.com.pl

Odwiedź nasz profil na:

Copyright 2015 Szlachecki Dwór. All Rights Reserved     Polityka Prywtaności O nas Menu Nasza Oferta Rezerwacje Galeria Kontakt